· 

Afvallen begint bij JEzelf

Bij overgewicht kiezen we vaak voor een dieet. We volgen deze en als alles goed gaat zijn we na het volgen van dit traject een x aantal kilo's kwijt. Nadat we een zomer lang plezier hebben gehad van een slank lichaam volgt de winter. En daarmee vaak ook weer de kilo's. Maar ook vaak lukt het ons niet om het dieet vol te houden. Of heeft het dieet niet het gewenste resultaat. Waarom? Een te zwaar programma, te weinig motivatie of een te druk leven? Heb jij jezelf weleens die vraag gesteld?

Er wordt vaak gekozen voor een dieet om af te vallen en dat is gezonder voor je lijf. Maar als je het nu eens omdraait? Als je nu eens kiest om goed voor jezelf te zorgen. Als je nu eens voor jezelf kiest en daarbij de juiste leefstijl. Jouw juiste leefstijl.

Een gezonde leefstijl begint bij rust en ontspanning. Zonder rust in je hoofd en lijf is het moeilijk welk dieet dan ook vol te houden. Dus zorg voor voldoende slaap (zo'n acht uur per nacht) en voldoende ontspanning. Ga leuke dingen doen. Vaak belonen we onszelf met eten. Maar daar is eten oorspronkelijk niet voor bedoeld. Beloon jezelf met leuke dingen doen. Een boek lezen. Een wandeling of misschien een dagje shoppen.                                Sporten is niet noodzakelijk maar bewegen wel. Bewegen zorgt weer voor rust en ontspanning. Bijvoorbeeld zorgt een stevige wandeling na een dag vol met stress voor rust in je hoofd en lichaam.                                                  Natuurlijk is voeding ook belangrijk. Maar kies een programma waar je van te voren van weet dat je het vol kan houden. Bijvoorbeeld een programma met voor jou veel onbekend voeding kost heel veel tijd. En met een druk leven is dit moeilijk te combineren. En zorgt voor onrust.

Dus kies niet voor een dieet maar voor een gezonde leefstijl. Een leefstijl met rust en ontspanning, beweging en gezonde voeding. Een leefstijl dat bij je past. En lukt het dan nog niet om gewicht kwijt te raken? Dan weet je in ieder geval dat je goed voor je lijf zorgt.