· 

Elke dag is een nieuw start

Elke dag is een nieuwe start.

Als je bezig bent jouw leefstijl te veranderen zijn er momenten dat je het even moeilijk hebt.
Heel herkenbaar want ondanks dat ik lifecoach ben wil mijn lichaam en mijn geest ook wel eens iets anders dan gezond eten en bewegen. Zeker met dit weer. Zonnetje, terrasje en dan drink ik liever een wijntje ipv water. Of een slechte dag. Alles wat mee kan zitten valt tegen. Dan is de verleiding om op de bank te gaan liggen met een mooie film en een reep chocolade ook groot.
Toch wil ik je iets meegeven. Als je jouw leefstijl wil verranderen lukt dat echt niet in één keer. Dat gaat met vallen en opstaan. Vallen is makkelijk, blijven liggen nog meer. Maar van opstaan ga je groeien. Je leert hoe je draad weer op kan pakken. 
Persoonlijk vind ik het een geweldige ervaring dat ik dan toch op eigen kracht weer terug ga in mijn gezonde leefstijl. 
En elke keer als je weer een uitgleier maakt wordt het steeds makkelijker om op te staan. Je gaat de situatie herkennen en weet wat je moet gaan doen om je te herpakken. En dan komt het moment dat je de situatie vooraf gaat herkennen. 
Wetenschappers hebben aangetoond dat je 21 aaneengesloten dagen nodig hebt om een gewoonte te verranderen. 
En jij bent bezig om dit mooie doel te bereiken! En lukt het even niet. Bedenk dan "Elke dag is een nieuwe start"

 

Wees niet te streng voor jezelf