· 

Slaap tips voor hittestress

Juist nu het zo warm is, is een goede nachtrust belangrijk. Maar hoe doe je dat?

Om diep in slaap te komen is het nodig dat het lichaam afkoelt. Daarom is het fijn om in een koele omgeving te slapen. Naast veel drinken, geen overmatige inspanning overdag, en alle ramen overdag dicht en 's nachts en s'morgens open. Heb ik nog een aantal tips voor je om de nacht koel door te komen.

 

Heb je geen airco maar wel een ventilator? Zet dan een fles met bevroren water voor de ventilator. Dit geeft koele lucht. Persoonlijk ben ik geen voorstander van slapen met de airco aan. De airco zorgt voor droge lucht. En dat kan gezondheidsklachten veroorzaken. Maar met deze temperaturen ontkom je er niet aan. Dus goed luchten en zorgen dat je vochthuishouding goed op orde is. Zelf zet ik de diffuser met pepermuntolie aan. De diffuser zorg voor meer vocht in de ruimte en pepermuntolie werkt verkoelend.

 

Er zijn nog maar weinig mensen die onder een dekbed slapen. Een laken werkt prima. Als je deze een uur van te voren in de vriezer legt breng dit je temperatuur omlaag en zul je makkelijker inslapen. Doe er wel een plastic zak om heen als je het in de vriezer legt. anders gaat het naar etenswaren ruiken.

Om je temperatuur te laten zakken kan je ook een koude kruik of een coldpack in je bed leggen.

 

Overdag helemaal niets doen op zo'n hete dag zorg er voor dat je 'savonds niet meer kunt slapen. Je lichaam zit dan al de hele dag in de rust modus. Dus blijven bewegen. En voor het slapen gaan misschien een wandeling. Om niet oververhit het bed in te stappen kan je daarna een koele douch nemen.

 

Lichte voeding. Van zware voeding krijg je slaap maar zorgt er niet voor dat je doorslaapt. En je lichaam moet hard werken om het te verwerken. Neem bv een lekkere salade. En wees matig met alcohol. Alcohol zorg er voor dat je temperatuur stijgt.

 

Tot slot gebruik pepermunt olie op de polsen en voeten. Pepermuntolie verkoelt.

 

Met al deze tips staat een goede nachtrust niets meer in de weg.

Welterusten.